Vårt motto är; HUR SVÅRT KAN DET VARA????!!

måndag 12 december 2011

Arbetet framskrider! ( Hallens utveckling!)

Ursäkta stiltjen här på bloggen. Det har istället varit mer aktivitet på Katrineborg. Vi har jobbat MASSOR! Det har inte varit långt till tårar av trötthet, tandagnissel är obligatoriskt var natt. Men det blir så fint!

Jag och BB har tapetserat syrummet, fattas bara några ynkliga remsor. BB och hans far, tapetserade vardagsrummet i går, lite, lite kvar där med. Sen tar de hallen!

Du kanske undrar varför jag inte berättar hur snabbt och elegant Herr Tapetserare jobbar? Herr Tapetserare dök aldrig upp. De hade så mycket sjukdomar, ujujuj. Och sen får man ju höra ett och annat, när man är i byggsvängen. Vi raggade upp en av Stadens mest eminenta snickare, när vi besökte Träaffären en dag och han kom, med sin duktiga lärling och satte upp gipsskivor på väggarn i vårt sovrum. Det gamla underlaget av tretex-skivor och tjocka tapetlager var ingen idealisk grund för nya tapeter. Han ringde även upp en av sina kontakter och såg till att han kommer och spacklar och tapetserar sovrummet nu i veckan. Så hiskligt snällt!!!

Här får du lite före och hittills bilder! Vi börjat i hallen och jobbar oss vidare i huset!

Furu i all ära, men... är det verkligen snyggt?? I don´t think so!




Mycket, mycket trevligare, snyggare, fast den bara är grundmålad!




Och vad tycks? Med tapeter på väggarna! Det blir så fint, så fint!!


Varför lägga in pizzeria-plattor? Tur att vi har vänner, så goda, som  behärskar och har tillgång till maskiner som låter högt och är macho och med vilka man kan ta bort sådant otyg med!! Jag ville ju vara hjälpsam och kasta undan plattorna allteftersom han hackade loss dem och skar mig i ivern på en av dem. Pizzeria-plattor är inte bara gräsliga. De är också vassa..... Fick tillbringa kvällen på vårdcentralen och tejpa handen. Skönt.



Trägolv istället i hall och syrum. Inte Klickgolv. Riktigt trägolv. Så hiskligt skönt att gå på och vackert att titta på!


Trappan... What to say, what to say... Burr och urk!


BB´s far är en så duktig och händig man! Tänk dig då trappan och räcket vitmålat också. Och under trappan garderober med dörrar och tapet runtomkring...




Och se, vi närmar oss slutet!! BB och svärfar är så duktiga på att tapetsera! Trappräcket är grundat och nu när tapeterna är uppe, ska jag ta trappstegen med.




Blir det inte fint, så säg!!! Och vilken skillnad! Inte alls samma hus som vi köpte för några veckor sedan!



Det var dagens lilla tjuvtitt, som en julkalender kan man säga!! Snart iväg och fortsätta, börjar bli lite brådis känns det som...

Kramkram!!!

2 kommentarer:

  1. åhh vad det blir bra. snyggt snyggt med dörren o räcket. kramisar

    SvaraRadera
  2. Hihihi!!! Sakta men säkert.. Det blir så himla fint överallt, du ska få se mer!! Pusspuss hjärtat!!!

    SvaraRadera