Vårt motto är; HUR SVÅRT KAN DET VARA????!!

tisdag 13 december 2011

Syrum och kök

   
             En av Katrineborgs många middagsgäster!


Idag gick allt i ett mycket långsamt tempo. Det tar emot ganska kraftfullt nu. BB arbetade och BB´s far och jag tapetserade klart hallen, förutom under trappan. Vår vän, stadens Eminenta Snickare, kom förbi och satte upp hållare till stege upp på taket
så att Herr Sotare kan komma och göra sitt arbete. Bra, bra.

Tapetseringen börjar lida mot sitt slut, nu är det snart bara att sätta dit lister, dörr- och fönsterfoder. Vi gjorde en beställning igår kväll på Trävaruaffären, tror det blev närmare 100 lpm totalt, till ett pris på runt 4 000 kronor. Listerna anländer på tisdag nästa vecka.

Dagen efter att Flyttfirman gjort sitt arbete.

Vi har hyrt en kärra torsdag - söndag den här veckan, för att börja köra lite saker själva, sådant som vi är lite rädda om. T ex ett okänt antal gitarrer. Så om det är någon som känner att han/hon inte har något att göra i helgen/ veckoslutet, så vet ni var vi finns.... tack... snälla...

Lite bilder från syrummet och köket följer här. Köket har vi bestämt att det får vara. Till våren iallafall. Kanske till sommaren. Det är ett väldigt fräscht kök, men kanske inte gjort med de val vi skulle göra, men går absolut att leva med.

                             Köket


Så ser det ut när man tagit ett kliv in i hallen och tittar åt höger. Voilá, där är köket! Trevlig storlek och rent o snyggt!



Maskinväggen med diverse utrustning i kyl- och frysdörrar. Får se om vi lär oss att använda dem...



Utsikten från sovrumsdörrsöppningen! Må bänken vara självtömmande och aldrig stå full i disk....

                            ---------

När vi sen börjar med köket, vill vi ta fram golvet under detta klick-golv. Är nog samma som i sovrummet. Vi vill ta fram taket, vilket vi också tror är samma som i sovrummet.
Skåpen vill vi ( just nu) bygga ihop av gamla skåp, skänkar, överskåp, men måla i en enhetlig färg... Det skulle vara så fint.


                              Syrummet

Syrummet är ett litet genomgångsrum, som egentligen är ganska svår att komma på vad man ska ha det till. Men eftersom vi båda har intressen som kräver utrymme, så skapade vi plats för det. Jag får ett syrum och BB får ett musik/studio/biblioteksrum! Mysigt att få varsitt lekrum!!!



När du tar ett steg in i hallen  och tittar åt vänster, så ser du syrummet. Skåpet närmast, i bildens vänstra kant, är borttaget, till förmån för ett annat skåp. Som vi inte har än. Men vi var tvungna att ta bort det, eftersom vi ville lägga golv under skåpet med. Skåpet som ligger ner, ett vackert skåp från 1700-talets slut, ska så småningom in i vardagsrummet.




Här har Luftvärmepumpsmannen gjort sitt jobb. Fantastiskt effektiv maskin, det må vi säga!



Tja. Inte alla bilder säger mer än tusen ord.. Men genom fönstret kan du se vår länga med garage, verkstad och vedförråd. Vackert.


Bakom skåpet som vi plockade bort, fanns denna finfina tapet kvar och omålad panel. Men visst är det lite läckert, samtidigt så gräsligt med sådana tapeter!!



Se vad lite färg på väggarna gör. Ett helt nytt rum!! Men, du måste se det i verkligheten, inte taget med blixt, urk!!


Det var dagens lilla tjuvtitt!!! Scrolla gärna neråt för att se om det tillkommit nya bilder på andra rum, allteftersom det blir förändringar i dem!!

Kramkram!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar