Vårt motto är; HUR SVÅRT KAN DET VARA????!!

fredag 2 december 2011

Så... Då blev vi med hus då!!!


Hurra!!!

Vi har blivit med hus!!! När BB`s lägenhet i Stockholm skulle säljas, av olika anledningar, främst för att han tröttnat på Stora Stadens stress, vacklande hälsa osv osv, så stod det klart att vi skulle ju bli sambos. Efter alla dessa år. Så innan Stockholmslägenheten var såld, sprang vi på visningar i den Lilla Staden och jämförde olika hus/pris/arbetsinsats. Veckan efter lägenheten var såld, skrevs papprena för huset under! Snabba bud i Mellerud!!! Jag säger då det, jag säger då det!!

Drömhuset är på ca 114 m2 och är i 1 1/2 plan. ( Varför säger man så? Jag tycker ju att det är 2 plan, när det är två våningar. Det är ju inte så att det är halva takhöjden på andra våningen...) Tomten är ca 1500 m2 stor och innehar fruktträd och bärbuskar, granar och rosor, garage med verkstadsdel samt vedbod. Tomten ligger i ett hörn, i det lilla bostadsområdet, är störst och har endast en fysisk granne. Till vänster en cykelbana, rakt fram allmänning och sedan järnvägsspår på andra sidan bullerplank.
Tur att tomten är stor, då BB var på tjänsteresa till Amsterdam och shoppade. Du vet vad Amsterdam och Holland är känt för? Tulpaner... Han inhandlade, innan köpet av huset, framför allt tomten i detta fall, var klart, ca 200 tulpanlökar. Som väntar på nedgrävning. Tur att vintern lyser med sin frånvaro och med den tjälen i backen, is i rännan, inrasade tak, frost på fönstret, dörrar som drar och annat vi husägare titt som tätt drabbas av....

2 kommentarer:

  1. åhh mina vänner. va underbart... längtar efter att få hälsa på...

    SvaraRadera
  2. Gullevännen vår!!! Vi raskar på med våra bestyr, så du kan komma till oss!!! Mi casa es su casa!!

    SvaraRadera