Vårt motto är; HUR SVÅRT KAN DET VARA????!!

onsdag 14 december 2011

Bråda, hårda dagar väntar... ( Vårat sovrum)

Nu är det lite körigt, känns det som. Inte många dagar kvar tills flytten går och vi skulle kunna börja med den idag, då vi hyrt kärra. Men. Måste måla klart trappan, som är grundad, skivor ska slås på väggarna i vardagsrummet, då vi ska ha en hög "list/sockel" ( ca 50 cm) och den ska målas. Vore trevligt att hinna åtminstone börja med studio/biblioteksväggarna. Duschväggar ska inhandlas och forslas hem, likaså en fantastisk kapmaskin, till alla de lister och foder som ska upp. Lägenheten ska packas ihop, det sista, framförallt gossarna måste packa sina grejor, då de byter hem idag och åker till sin far.

Samtidigt snurrar julklappar och julkort, julskinka och gran i huvudet och är adressändring gjord än? Flickorna ska ju ha spruta nummer två, tid ska beställas. Hjärnan är nära härdsmälta och ofta blir det "goddag yxskaft".

Men vårt hem blir så vackert... Vet inte vilket rum som blir finast, men vårat sovrum blir också en kandidat;



Inte så mycket att orda om, egentligen. Om man gillar golvet. Och taket. Och tapeterna. Hade absolut gått att leva med ett tag, men enklare att göra iordning det innan man bor i huset. Och mycket roligare att få det som man själv vill ha.




Under klickgolv, skumplast ( har säkert ett byggarnamn..) fanns ett riktigt trägolv. Färgen, den fernissade eller lackade gula ytan, fick oss att tänka gymnastiksal. Men ett lager otyg är inget för en händig BB. Han slipade med diverse maskiner och resultatet blev så vackert!!



Se vad som döljer sig under de fula 60/70-tals skivorna!!! Ett underbart trätak!!! Flagat och eländigt och alldeles ljuvligt!!! Här kommer ett erkännande till pass, det första. Jag knorrade en del, när BB undrade om vi inte skulle riva ner taket. Jag såg framför mig ett aldrig sinande arbete, fast vaddå, skulle vi göra det när vi bor där? Jag höll till slut med och det är jag så glad för nu.



Det var en hel del material som kom ner, när taket togs fram. Förutom skivor och papper, sågspån och färgflagor. Och sågspån och färgflagor.




Se vad vackert!!! Jag tror jag dör!!! Nu är väggarna klädda med gipsskivor, fönsterfoder borta och vi väntar med spänning på att få se tapeterna rullas upp! Det sker på fredag, antagligen, men senast på söndag.




Alltså. Det är så vackert att jag dör!!! Tapetserarkillen var så hiskligt duktig, noggrann, snabb. Han var jättebesviken och irriterad för att det klister som rekomenderades, av tapettillverkare och försäljare, inte fick tapeterna att fästa. Så han var själv inte nöjd med arbetet, då kanterna inte ville fästa ordentligt och vi får lite pilljobb att pyssla med. Syns inte heller på bilden att det fattades visst lite tapeter... Fick akutbeställa två rullar till, som kommer om ca 10 dagar..



Se igen, vad vackert. Kanske att vårat sovrum blir det vackraste rummet? Jag skulle kunna ligga länge på golvet och bara titta, njuta, insupa stämningen där inne.

Så, dagens lilla tjuvtitt, nu kallar arbete och plikter... Nåja, vad är en bal på slottet... ( Det ska vi ha sen, när vårat lilla slott är färdigt!!! :)

Kramkram!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar