Vårt motto är; HUR SVÅRT KAN DET VARA????!!

måndag 9 januari 2012

Övervåningen

Herregud, vad kallt det är! 12 minus. Men känns som 22 minus.
Gårdagen ägnades åt lite av varje. BB åkte iväg och letade efter en stege i ett antal butiker, så att sotaren som kommer på onsdag nästa vecka ska kunna ta sig upp på taket utan att hoppa. Vi får väl se om de godkänner just den stegen. Rykten går om det sotningsbolaget i staden, att de skulle vara kinkiga. Att stegar står 10 cm för långt ifrån stegpinnarna på taket. Att stegar är för smala. Har för långa avstånd mellan pinnarna, osv osv. Men är de kinkiga, så finns det ju andra sotare som kan kontaktas.
Jag plockade mest med allt möjligt, såsom tog bort stjärnor och stakar, granen packades ihop i fredags. Skönt. Idag ska den där förträngda lägenheten få sig en omgång. En rejäl sådan, så vi blir klara med eländet någongång. En av de gulliga väninnorna kommer till undsättning och hjälper till, tack älskade hjärtat!!! Och en av mina gulliga systrar likaså!! Tack till dig med, älskade hjärtat!!

Övervåningen. Där kommer ju inga större förändringar att ske, förutom nya tapeter i hallen och badrummet ska fräschas upp, göras el-säkert. El-säkerheten och el-dragningarna i vårt hus är inte av denna värld. Suck. En elfirma är kontaktad för att göra en översyn över allt och för att göra en tids- och prisberäkning på byte av elcentral och samtliga kablar. Varför inte.

Men tillbaka till övervåningen, där huserar ju de hemmavarande gossarna, YG och ÄG, och jag tror att de tycker att det är mycket trefligt att kunna ha hela övervåningen för sig själva. Ja, vi går ju upp när vi vill duscha, rota på vinden, eller umgås med dem.


När man kommer upp för trappan ser man YG´s rum till höger, ett mycket, mycket fint rum!



Om man vänder sig om när man klivit upp, ser det ut så här. En liten bänk vid ett fönster, där man kan sitta och se ut över ägorna, drickandes kaffe, insvept i en filt. Dörren till höger, går till en iskall kattvind.



ÄG´s rum är också mycket trevligt och relativt stort. Han har inte varit så sugen på att ändra något där inne, mer än att kasta ut en vägg av garderober, så rummet får vara så, tills eller om han ändrar sig.


Den andra, Yngre Gossens rum;


YG´s rum, när man står i dörröppningen och tittar åt höger. Söta, söta små fönster!!!



Och ett till sött fönster, när man tittar åt vänster!!!



Och se, vilken underbart gullig inbyggd garderob han har!!! Jag frågade honom om vi inte skulle göra iordning ett dockskåp av det. Han tittade ljudlöst på mig med tomma ögon.
Nåja. Om vi får barnbarn någongång, då ska de få ett dockskåp där!


Nehej, käraste vän, jag ska packa ihop mig för att ta tag i det där trista med lägenheten, får se vad BB hittar på idag?

                          Kramkram!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar