Vårt motto är; HUR SVÅRT KAN DET VARA????!!

fredag 13 januari 2012

Vardagsrummet, som det ser ut idag

Jösses! Vilka h-tes dagar det varit.... Jag o käraste syster tömde vinden häromdagen. Det blev en hel del vändor upp och ner, tre våningar, tre skrubbar. Tog fem timmar. Men nu är allt nere, tack och lov. BB´s mor och far satte under tiden upp konsolhyllor i garaget, längs en hel långsida, och det blev så himla bra och det kommer att sluka massor med kartonger och annat!! Tack snälla!!

Lägenheten ska fortsätta tömmas, ett helt rum är fyllt med sådant som ska till tippen, sen är det sorterat i sådant vi inte ska ha kvar, men kanske någon annan vill ha och vi har redan gett bort massor till släkt och vänner. Tack, för att ni vill ta emot saker!! Vi körde ett lass igår, BB och jag, med hyrd kärra. Det är nog dubbelt så mycket kvar, men det tar vi på söndag med de goda vänninornas och en del mäns hjälp!

Vardagsrummet ja. Kommer du ihåg hur det såg ut när vi köpte huset?





Mmmm. Just ja.


Den 20 december såg det ut så här;



Mysigt... not! Snarare klaustrofobiskt och utmattande....

Men. Julklappar och julmys med alla sönerna och god vän till familjen som morot, satte fart på den segaste och tröttaste kropp.



Mmmm. Ett helt annat rum!!! Och se den vackra, sköna soffan och fotpallen!!! Den vackra, orientaliska hängande lampan i hörnet, är köpt på Café Stadsgården i Arboga. Kuddar med tryck i soffan från H&M Home, den runda cerisa kudden och de vågat cerisa gardinerna, är från Ellos. De vackra stjärnorna inhandlades på Indiska före jul, tänkta att passa just här inne. Vi trivs verkligen inne i vårt vardagsrum, det är så harmoniskt och mjukt, trots, eller tack vare, alla färger och vackra saker.



Det stora vackra skåpet från slutet av 1700-talet, som stod i StorStadslägenheten och inhandlades på Blocket, är knökfullt med porslin.. Vi måste rensa hårt.




Se! Jag tror jag dör själv, vad fint det är!! Se på de vackra, gamla kuddarna, julklapp från en av de älskade väninnorna. Lampan i hörnet, fyndades och släpades hem från en av BB´s och mina loppisturer. Den vackra tavlan med kvinnan, fick jag i födelsedagspresent förra året av BB, inköpt på Silvergruvans antik och kuriosa i Sala. Det underbara skåpet, fyllt med saker som vi ännu inte vet var eller om vi ska ha, köpte vi på Fyndboden i Arboga.




Ännu ett vackert skåp, inhandlat på Kuriosaboden i Arboga, underbart vackert!! Till vänster skymtar ett rött sammetstyg, som hängts upp för att dölja kaoset inne i det blivande biblioteket. Den snygga vedkorgen i järn, stod det en damejeanne i när den fyndades. Men det såg väl vem som helst att den var gjord för ved!!! Snygg, snygg!!!



Tack vare alla änglaväninnor, så kommer vi att få ordning på vårt hem, tack igen för att ni finns och för att ni orkar, trots diverse krämpor och arbeten!! <3!!



                 Ni finns alltid i våra hjärtan!


          Bara ring, när och om ni behöver hjälp med något!


                          Ögonfröjd...
            ( Underbar julklapp från käraste syster!!)


Så har vi det idag. Nästan. Julen har städats ut, en schäslong har inropats på auktion, så nya bilder kommer framöver!

Idag ska kroppar vilas, för att orka köra det sista i helgen. Svärmor o svärfar har messat på morgonen och vill så gärna jobba och hjälpa till, så BB tyckte att de kunde väl få köra det som ska slängas till tippen i lägenheten.... Gulliga, gulliga mammis och pappis!!! <3!!!

                              Kramkram!!

4 kommentarer:

  1. Det är så vackert...det känns som man hamnat i himlen när man ser alla underbara bilder...Vila skönt idag mina hjärteänglar!<3

    SvaraRadera
  2. Mmmmm.. vackert!! Och vila är skönt!! Men ska nog röja lite med. BB är iväg o handlar. Färg. Det är nog bra. Kramkram o pusspuss hjärtat!! <3!!

    SvaraRadera
  3. ja visst är det vackert. och ombonat. och inbjudande. och alldeles alldeles underbart.... pusspuss

    SvaraRadera
  4. Pusspusss till dig med, älskade cafemormor vår!!!<3!

    SvaraRadera