Vårt motto är; HUR SVÅRT KAN DET VARA????!!

lördag 7 januari 2012

God Jul! Gott Nytt År!! God fortsättning!!! ( Vardagsrummet med bibliotek)

Kära nå´n, det var inte igår! Hemskt ledsen! Det blev lite mycket med flyttlass fem dagar före julafton, sen kom nyårsafton, då de underbara väninnorna med män var hembjudna till vår casa. Och avsaknaden av hyggligt internet har också försvårat möjligheten till uppdatering av vårt läge. BB´s hotspot via mobilen i all ära, men fort går det inte.
Och när Telia väl hade flyttat hit vårt internet, startade en spännande jakt efter det första telefonjacket. Som någon hade klippt av. Jäms ( herregud, skriver man så??) med väggen. I sovrummet. För vi skulle ju inte ha fast telefon. Och väggarna i sovrummet blev ju senare belagda med gipsskivor. Och tapetserade. Så BB fick svärande och knorrande och noggrant mätande på utsidan av huset, där man ser var telekabeln går in, lokalisera var hålborren skulle sättas på insidan. Efter ett antal hål och sågande kom det slutligen fram. Vi säger inget mer om den historien.

Julen har iallafall firats i huset, med mat, klappar, stjärnor i fönstren och gran som kläddes natten före julafton. Till flickornas stora glädje. Timmar har gått åt för mig, att jaga dessa töser, då de sprungit med granglitter i mungiporna, lekt med tomtehuvuden de lyckats nacka från små tomtar ur granen, kulor som rullat runt, nerslagna ur sina hängen. Jag kan tycka att katter med granglitter i mungipor är fula.

Soffan och fotpallen anlände på torsdagen före julafton. De är helt underbart vackra och sköna!!! Soffan är redan insoven av både  BB och mig. Mmmysig!!!

Vi lever fortfarande vårt liv bland kartonger och säckar. Biblioteket och syrummet är stora förvaringslokaler. För att inte tala om sovrummet och garaget. Jag fattar inte vad mycket grejor vi har. Och varför?? Det kommer att bli en fantastisk och stor amerikansk garagesale i vår!! Men lite ordning har det blivit ändå, framförallt i vardagsrum och kök. Men innan du får se bilder därifrån, måste du se färdigt alla "innan" bilder, det är ju mycket roligare så!


Helt ok, egentligen, men inte vad vi skulle ha valt i tapetväg. Och färgen på bjälkarna i taket; diarrébrunt gör att man blir bajsnödig bara av att titta på dem.



Där inne, i holken, ska biblioteket, eller mediarummet vara sedan. Vi letar efter pardörrar med fönster att sätta i öppningen. Trevligt!



Grannhus skymtar genom fönstrena. Det är fantastiskt skönt att ha ingången på baksidan och inga grannar alls där. Inget ont om grannarna, verkar vara rasande trevliga människor allihopa, men ändå skönt att kunna vara för sig själv när man vill och social om man nu skulle vilja det. Elementen på nedre plan är borttagna, utom i köket, då luftvärmepumpen och kaminen gör ett fantastiskt jobb!



Jag säger då det. Är tapeten underbar eller underbar??!! Jo, den skulle räcka längre ner, men vi vill ha en hög panel i vardagsrummet, det är ju så elegant och då blir nog tapeten inte för dominant.



Öppningen till biblioteket har nu blivit mindre och ska passa till två stycken 60 cm breda dörrar. Som vi inte har hittat än, men kommer att göra. Annars bygger vi två dörrar själva av två gamla, stora fönster vi köpt tidigare.



Inne i biblioteket, på den högra väggen, lät det alldeles för ihåligt när vi knackade, för att vi skulle kunna låta den vara ifred. Den fantastiska hålborren togs fram och sågen med och vips, så var det ju bara att riva väggen...



Under lager av gamla tapeter, som imiterar tegel...







... och tidningar, daterade den 10 augusti 1960...














.... fanns den här råa, snygga
putsväggen. Utrustad medelst litet stämjärn, stålborste, hammare, skrapade jag fram väggen likt en arkeolog. Men visst är den snygg!! Tänk dig en brun skinnfåtölj i det högra hörnet där, ett gammaldags ventilgaller vid hålet, en rostig lampa som hänger ner och ger läsbelysning.. jag får gåshud!












När vi fick en sådan snygg putsvägg, kunde BB inte härda ut med, den plastiga, pärlsponten, även om vi hade tänkt måla den. Så den åkte ner.



Och bakom panelen gömde sig en annan läcker tapet från svunna tider, då mönster och brunt och grönt gjorde människor glada...



Upp häftades lumppapper och brädor forslades hem från en byggfirma i en stad nära oss, utan släp, och spikades upp.




Fantastiskt stor bil, vår bil. (Stackars Honey Paj..)


Så. En planka kvar och sedan målades väggen grå. Och det var lite för mörk färg. Så vi målade den sandfärgad istället. En färg som passade utmärkt till putsväggen och som kommer att passa fantastiskt bra till de gamla nothäften som ska klistras upp på de övriga väggarna i rummet!



Så ja vännen. Nu är det bara övervåningen kvar att visa med "innan" bilder, sen ska du få se hur det ser ut idag...

Idag ska en fantastiskt lång borr inhandlas, så BB kan dra telekabeln till övervåningen och jag ska nog börja klistra upp nothäften i biblioteket. Har visst en lägenhet att tömma med. Som är så himla skön att förtränga. Vaddå, vi bor ju här nu!!

                           Kramkram!!!



2 kommentarer:

  1. hahaha jag garvar ihjäl åt telekabelproblemet.., kul kul

    SvaraRadera
  2. hahahaha!!!! Idag vågar jag med skratta åt det!! Men inte igår.... var inte riktigt ok att göra det... hehehe!!!!

    SvaraRadera